Remblokken vervangen, maar welke?

Remblokken zijn een cruciaal onderdeel van je crossmotor, maar welke kies je?

Wie sportief wil rijden, moet ook krachtig kunnen remmen. Zowel op het circuit- als tijdens recreatief en straatgebruik, voor een serieuze motorrijder is het belangrijk om een remblok te vinden dat bij je past!

Wat zijn remblokken?

Een remblok is een metalen plaat waarop een frictiemateriaal (samenstelling) verlijmd is. Remblokken zetten bewegingsenergie om in warmte. Het frictiemateriaal heeft een hoge wrijvingscoëfficiënt, is stroef op het metaal van de schijfrem en deze gaat afremmen. Hierbij ontwikkelt zich veel warmte, en remt de motor af. Om de remeffectiviteit zo groot mogelijk te maken, zijn de remblokken gemaakt van een materiaal dat op de remschijf een hoge wrijvingscoëfficiënt heeft.

Wat voor verschillende remblokken samenstellingen zijn er?
De samenstelling van remblokken zijn een essentieel onderdeel van je remsysteem. De samenstelling van de remblokken zorgen ervoor dat je crossmotor tot stilstand kan komen. Je kunt van verschillende samenstellingen ook andere feedback verwachten.

De samenstelling van remblokken zijn gemaakt van verschillende materialen die zijn getest voor verschillende toepassingen en zijn gemaakt voor verschillende soorten rijstijlen.

Bij het zoeken naar remblokken heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van gesinterde remblokken of semi-gesinterde remblokken. 

Maar wat is nou het verschil, en welk type remblok is het meest geschikt voor mij?

Wat zijn gesinterde remblokken?

Zoals de naam al zegt worden gesinterde remblokken gemaakt van gesinterd metaal, met weinig bindmiddel. Sinteren is een proces waarbij metaal deeltjes worden samengeperst onder hoge druk en temperaturen. Hierdoor ontstaat er een zeer hard materiaal.

Door het harde materiaal bieden de gesinterde remblokken van BERIMAR PARTS een superieur remvermogen, betere remprestaties en hogere slijtvastheid in vrijwel alle weersomstandigheden zoals bij rijden in natte en modderige omstandigheden!

Gesinterde remblokken blinken uit op de crossbaan boven alle andere typen remblokken. Omdat crossers zwaar remmen, wordt er meer warmte gegenereerd. De gesinterde remblokken zorgen voor een stabiele wrijvingscoëfficiënt van koud naar warm. Ze kunnen ook de extreme hitte van herhaaldelijk remgebruik aan en zullen niet vervagen van remkracht. Onze remblokken zullen niet alleen goed presteren onder extreme hittestress, maar ze gaan doorgaans ook langer mee dan andere type remblokken. Gesinterde remblokken zijn een uitstekende keuze als u regelmatig wisselende rijomstandigheden en weersomstandigheden ervaart!

Ontdek & ervaar de prestaties van BERIMAR PARTS gesinterde remblokken

 

Wat zijn semi-gesinterde remblokken?

De semi-gesinterde remblokken van BERIMAR PARTS zijn een combinatie organisch materiaal, grafiet en 30% koper. Hierdoor bieden ze het beste van beide werelden. Het gevoel van organische remblokken met de duurzaamheid van gesinterde remblokken.

Door het zachtere materiaal geven deze remblokken de rijder een meer gevarieerd en progressief gevoel wanneer de remmen gebruikt worden, in tegenstelling tot het abrupte gevoel van gesinterde remblokken. De lage initiële remkracht van de remblokken geeft je meer controle bij lagere snelheden.

Als je op zoek bent naar remblokken die het beste van twee werelden bieden, dan zijn de semi-gesinterde remblokken wellicht wat je zoekt. Ze combineren de lange levensduur van gesinterde remblokken met het progressieve gevoel organische remblokken.

Ontdek & ervaar de prestaties van BERIMAR PARTS semi-gesinterde remblokken

BERIMAR PARTS “the choice of serious bikers”

Ontwikkeld door Marnicq Bervoets en speciaal ontworpen voor zowel circuit- als recreatief en straatgebruik. Bewezen kwaliteit, optimale functionaliteit met constante prestaties, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Van een BERIMAR PARTS product kan je op aan!

En voldoen aan de hoogste eisen van de coureurs op topniveau, en maakten daarom deel uit van de motor waarmee Clément Desalle zijn eerste overwinning binnenhaalde tijdens de 2009 MXGP in Tsjechië.

Vind direct de juiste onderdelen die op jouw motor passen!

Je kunt eenvoudig onderdelen vinden die passend zijn voor jouw motor door het merk, het jaar en het model te selecteren in onze onderdelenzoeker. Hierdoor zie je alleen onderdelen die passend zijn op jouw motor.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *